martes, 29 de diciembre de 2009

4/12/09


Comencem la classe preparant la “festeta” que farem el dia 18, és a dir, l’últim dia de seminari. Hem dit que cada un de nosaltres portarem alguna cosa per picar. Olives, patates, truita, begudes, etc...

Tot seguit, la Lluïsa ens explica el significat de la Corona d’advent ja que, alguns no saben perquè hi ha unes espelmes que es tenen que encendre. Les espelmes, es van encenent a mesura que passen les setmanes i que, per tant, queda menys per Nadal.

Després d’això, l’ Irene ens explica la revista que ha analitzat: Perspectiva escolar.

Les parts d’aquesta revista són les següents:

1) Educació per canvi personal i social: parlen dels drets dels infants.

2) A l’hospital... una escola: aquí, trobem l’opinió personal d’un mestre que treballa en un hospital fent de mestre. Ens explica la duresa que té fer aquesta feina i ens diu que no tothom esta preparat per fer-ho.

3) El carrer com espai educatiu: la finalitat d’aquest projecte és la reeducació.

4) Centre de formació per joves “la Carena”: ens expliquen com funciona aquest centre no hi ha joves inadaptats i amb problemes.

5) Aprendre durant tota la vida: aquí, ens presenten les Aules per gent gran.

6) Les mares enllaç i el procés d’ acollida d’alumnat nouvingut.

7) Bibliografia.

8) Escola: parla dels programes que es fan a les escoles.

9) Mirades: aquí trobem dos articles.

L’ Irene, ens explica que la revista li ha agradat molt perquè parla de temes molt interessants. Però, també ens diu que se li ha fet una mica monòtona. El tema que llança per debatre és sobre els centres de justícia juvenil. Parlem sobre el paper de l’educador social ja que, aquest té un paper molt important.

Després de l’ Irene, la Sara Olmo presenta la revista que li ha tocat: “Infancia y Aprendizaje”.

Idioma: Castellà i Anglès.

Lloc on s’edita: Facultat de psicologia de Madrid.

Periodicitat: Trimestral.

Any de la primera publicació: 1977

Cost: 99€ / 87€/ depèn...

Parts de la revista:

1) Articles: posen diferents articles que parlen sobre l’educació.

La Sara ens explica que la revista no li ha agradat ja que, té un format molt particular i a més, està escrita d’una forma molt científica.

L’article que ella ha triat per debatre és un que parla sobre les dones. Aquests article diu que avi en dia les dones encara són les que s’encarreguen més dels nens.

Acabem la classe parlant de la jornada de practiques. Entre tots expliquem les experiències que hem tingut. La veritat és que, és molt interessant poder escoltar l’experiència dels companys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario