jueves, 10 de diciembre de 2009

sessió 11

PROJECTES TELEMÀTICS:

El projecte que jo he triat es titula: ALTERIS.
M’ha semblat interessant perquè és un projecte telemàtic que esta dedicat a desenvolupar l’educació ciutadana i els valors democràtics entre els joves. La web s’ha dissenyat per ser utilitzada pels joves de 12 a 16 anys.
Dins d’aquesta, pots triar entre diferents temes: Política, Medi ambient, Pau, Salut, Consum, Treball, Família, Oci, Tecnologia i Diversitat. Dins de cada tema, es presenten dilemes o qüestions per entrar en debat.
Per poder veure millor com estan estructurats aquests temes entrarem en un d’ells i així el podrem veure millor.
Per exemple, entrem dins de família. Un cop “cliquem”, per entrar-hi, surten dos subapartats: família versus famílies i conflictes i famílies. Un cop entrem en un d’aquests dos temes, trobem que parlen del tema molt extensament i també es plantegen problemes i solucions. A més, ens donen l’oportunitat de veure testimonis, que parlen sobre el tema des de la pròpia experiència i la visió de l’observant.
Tot seguit, hi ha un altre apartat que és titula tasques. Aquí, els nois i noies, a partir del tema que han tractat, tenen que fer diferents feines. Com per exemple, crear un còmic, pública un article d’opinió, etc..
Tot aquest camí que acabo de descriure seria el que podria fer qualsevol jove que entres a la web. Però a més, dins d’aquesta, trobem:
Recerques associades: on ens expliquen les recerques que s’han fet per crear aquesta web i les recerques que estan en curs.
Altres documents: on posen documents annexos per si li interessen a alguna persona.
Gràcies a qui s’ha fet: aquí presenten les persones i entitats que han col•laborat amb aquest projecte.

VALORACIÓ PERSONAL:
Des del meu punt de vista, “Alteris” és un projecte molt interessat per diferents raons.
Pel que fa al contingut, està molt ben triat i explicat i penso que les persones que han creat aquest projecte l’han sabut dirigir molt bé al públic que l’utilitzarà, és a dir, nois i noies de 12 a 16 anys.
La presentació, penso que li faltaria una mica més de color ja que, tot està en colors apagat. Però tot i això, està molt ben feta.
Finalment, pel que fa a la divisió dels temes, crec que ho han fet molt bé. Tot queda clarament separat i classificat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario