lunes, 28 de diciembre de 2009

Cometari sobre els "tòpics" en relació amb els mitjans de comunicació de masses

Tòpic 1: Una imatge val més que mil paraules
- Com ja sabem els tòpics, tenen una meitat de veritat i una altre que fa confondre al públic. Pel que fa a aquest tòpic, veiem que també li passa això.
Podríem dir que és veritat pel fet que amb una imatge es poden dir moltes coses sense tenir que utilitzar les paraules ja que, una imatge sempre és capaç de transmetre moltes coses.
Però la confusió que pot provocar és que no s’entengui el missatge que és vol transmetre ja que, cada persona pot treure conclusions diferents de les imatges. Mentre que, en un text hi ha el que hi ha i no es pot confondre tant com una imatge.

Tòpic 2: Davant de la televisió, el receptor és passiu
- La part de veritat que jo veig en aquest tòpic és que, molts cops les persones es creuen tot el que diu la TV i no si oposen. Però això no vol dir que això sempre sigui així ja que molts cops la TV per exemple, en programes de concursos et poden fer participar. És a dir, que el públic no sempre esta mirant i prou sinó que, pot jugar endevinant el que diran o bé, trucant al programa etc..

Tòpic 3: La violència vista a la televisió o al cinema, genera violència
- La part de veritat és que, si el públic no és l’adequat penso que pot despertar violència. Però penso que,sempre i quan la violència sigui controlada fins a un punt i el públic sàpiga que esta mirant i perquè passa això no despertarà un sentiment de violència ja que, entre altres coses la majoria de gent esta acostumada a veure violència per la TV.

Tòpic 4: La televisió és un mitjà generador de "modes"
- La part de veritat esta en el simple fet la la TV acostuma a transmetre les modes que estan presents en aquell moment en la societat. Però si la TV no transmetés les modes, la gent igualment les seguiria.

Tòpic 5: La televisió és una finestra oberta a la realitat
- Esta clar que la TV transmet al públic moltes coses que passen a la realitat. Però, no podem dir que és una finestra oberta a la realitat perquè molts cops la TV altera el que passa a la realitat per diferents raons com per exemple, per aconseguir més audiència.

Tòpic 6: Els mitjans de masses insensibilitzen les consciències
- des del meu punt de vista, crec que aquesta frase té gran part de veritat. Dic que té gran part de veritat pel fet que, la TV a arribat a moldejar tant la informació per aconseguir més audiència que tots nosaltres ja estem acostumats a veure de tot per la TV. Per exemple, tu saps que si estàs sopant i poses les notícies veuràs mil desgracies i al cap d’una estona segurament no te’n recordaràs. Per tant, en aquest sentit si que estem insensibilitzats però no per aquesta raó, res ens produeix cap sentiment.
És a dir, penso que és veritat perquè tots estem preparats per veure mil desgracies per la TV però crec, que tot i això a cada persona li continuen afectant les coses que li passen a la seva manera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario