domingo, 1 de noviembre de 2009

21/10/09

El primer que hem fet a sigut fer les exposicions dels objectes personals que portem a la classe. Aquesta activitat és molt maca de fer ja que ens porta records que tot i que a vegades han acabat amb alguna llàgrima ens han fet recordar persones molt estimades.
Tot seguit fem per primer cop l’activitat de l’actualitat educativa. Avui és el primer dia i ho fan els dos primers companys. El primer tema que surt és una notícia que diu que s’ha d’utilitzar l’educació perquè la dona no sigui somica als maltractaments. Debati’m sobre aquest tema i arribem a la conclusió que el que té que fer l’educació és ensenyar als nens i nenes que no s’ha de maltractar.
La segona notícia tracta sobre la jornada intensiva a les escoles. El que diu la notícia és que els pares la volen treure i els mestres creuen que aquesta activitat té que continuar.
Després d’això també encetem un nou tema. És el de les revistes d’educació. A cada classe de seminari un company diferent analitza una revista d’educació, en parla a la classe i finalment tria un tema per debatre. La primera revista que ens explica un company és “ Aula de Innovación Educativa”. És una revista mensual dividida en vuit apartats diferents: l’editorial, la part d’opinió, una part que varia segons el mes, la reflexió, acció comunitària, proposta didàctica i una part d’Humor. L’article de la revista que a triat per debatre el nostre company és titula “matando dinosaurios con tirachinas” aquest article ens parla de fins a quin punt és important tenir estudis i cultura perquè et contractin. Veiem que molts joves avui en dia trien els seus estudis en funció de les sortides que aquests els i ofereixen per a poder treballar.
Finalment, per acabar la sessió, comencem una nova activitat. És tracta d’escriure sobre un tema que ens diu la Lluïsa. Aquest tema està relacionat amb els records que tenim de quan anàvem a primària. El tema és: “un mestre de primària que recordo”
Reflexió de la sessió:
En aquesta sessió hem encetat molts nous temes de treball. La veritat és que són molt interessants ja que així dia a dia podrem debatre, analitzar i saber com esta l’educació avui en dia. També m’ agradat molt el fet que a partir de tots els temes que surten a la classe, a partir de l’anàlisi de les revistes i els diaris, nosaltres trobem nous temes per debatre i penso que això és molt interessant.
Pel que fa a l’activitat dels records de primària també crec que serà una molt bona experiència. Crec que això serà així perquè a la classe tenim a gent de diferents edats i podem comparar i veure com era l’educació abans i ara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario